tiistai 3. joulukuuta 2013

Työssäoppimisjakso käynnistyi!



No niin, nyt on kaikki opiskelijat saatu TOP-jaksolle. Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, tehtävät on opiskelijoilla moninaiset. Työpaikat on perinteisistä kouluympäristöistä Messilän laskettelukeskukseen ja kaikkea siltä väliltä.

Ennen TOP-jakson alkua opiskelijoiden piti luoda itselleen blogit ja ilmoittaa osoitteet minulle. Paria poikkeusta lukuunottamatta kaikki ovat niin tehneet ja päivityksiäkin on blogeihin sadellut kiitettävään tahtiin. Osa päivityksistä on tullut mobiililaitteista, koska niillä on napsittu niitä kuviakin blogeihin. Ahkerimmat päivittävät blogejaan päivittäin ja vieläpä usean kuvan kera. Muutama on jo kommentoinut toisen opiskelijan blogiakin, sehän oli vaatimuksenakin.

Kun kävin kommentoimassa blogeja, niin niistä huomasi että päivityksiä oli oikeasti välillä mietitty tarkkaankin eikä vain huitaistu jotain kasaan. Kun työssäoppimispäiväkirjat olivat "piilossa" Moodlessa, ei päivityksetkään olleet kovin kummoisia. Kunhan nyt vaan muutama rivi tekstiä sutaistiin kasaan. Nyt osa opiskelijoista selvästi panostaa päivityksiinsä, koska ne ovat julkisia. Osa tosin halusi kirjoittaa taiteilijanimellä, koska ei halua omaa nimeään nettiin näkyviin. Se on täysin ymmärrettävää ja tässä tapauksessa hyväksyttävää.

Yksi opiskelija on pidemmän matkan päässä TOP-jaksolla, joten emme pidä perinteistä face-to-face aloituspalaveria. Ehdotin opiskelijalle palaveeraamista Adobe Connectin kautta, katsotaan nyt saammeko sen toteutumaan.

2 kommenttia:

  1. Onpa mukava kuulla, että alku on sujunut. Julkisuus näyttäisi siis parantavan tekstin laatua ja BYODkin toimii.

    Olisi kiva, jos opiskelojoiden blogilinkit saa koota hankewikiin tänne https://wiki.lamk.fi/display/tutkiva/Ope-+ja+opiskelijablogit

    VastaaPoista
  2. Kyllähän niitä voisi lisätä tuonne wikiin. Opiskelijoitakin on ennen jakson alkua tiedotettu, että blogeja voidaan näyttää hankkeen yhteydessä julkisestikin

    VastaaPoista