keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Palaveria ja pajalla

Eilen pidimme Adobe Connectin kautta työssäoppimisen ohjauspalaverin. Minä istuin kotona koneella, opiskelija ja hänen ohjaajansa olivat muutaman sadan kilometrin päässä omilla koneillaan. Palaveri sujui erittäin mukavasti, täytimme yhdessä työssäoppimisen suunnitelman. Se kävi näppärästi, kun jaoin dokumentin muille osallistujille. Sovimme samalla, että pidämme tammikuun arviointipalaverin myös AC:n kautta, koska ei ole järkevää käyttää yhtä työpäivää matkustamiseen tunnin palaverin vuoksi.

Tänään meillä oli hankkeen työpajatapaaminen Fellmanniassa. Yhtenä aiheena oli blogit ja miten niitä olisi hyvä kirjoittaa. Hannan esitys herätti ajatuksia siitä, miten tätäkin blogia voisi jatkossa kirjoittaa. Täytyy opetella käyttämään tunnisteita (en tiedä, miten se tällä iPadilla tehdään...) ja rakentaa myös lyhyt "esittelysivu" siitä, mitä tämä blogi oikein käsittelee.


4 kommenttia:

  1. Hyvä - taas yksi kokemus siitä, että verkkokoustaminen tuo säästää aikaa ja työtä, ylipäätään mahdollistaa tapaamisen jos ollaan fyysisesti kaukana. Sen toivoisi olevan jokaisen arkiosaamista, niin että tarvittaessa voi milloin tahansa vetää esille verkkokokous-kortin :) Ekalla kerralla okei, ehkä vähän opettelua ja joskus äänten säätöä mutta vaiva kannattaa. Teillä taisi kaikki sujua (ääni)ongelmitta.

    VastaaPoista
  2. Blogger-blogiin tunnisteita lisätään iPadissa artikkelia kirjoittaessa tai aiempaa muokattaessa. Eli listaa jo käyttämistäsi ei taida saada näkyviin. Tunniste lisätään artikkelin muokkausikkunassa. Ylimpänä kenttä otsikolle, sitten tekstille ja kolmas kapea tunnisteille. Kirjoita tunniste ja jos laitat useampia, erota ne toisistaan pilkulla (top, ac). Jotta tunnisteet näkyvät muuallakin kuin artikkelin ohessa ne tulee lisätä reunaan, vrt. blogiarkisto. Ks. ohje (4 dia) http://bit.ly/hankeblogitesitys

    VastaaPoista
  3. Samat heikkoudet itsellä kuin Mikalla. Jonkin verran sain wordpressissä kategorioita tehtyä, tosin nimeäminenkin oli yllättävän työlästä. Nyt vaan järjestämään blogia kuntoon. Ja tänään taas yksi ac luento lisää, jos saan yhteyden pelaamaan.

    VastaaPoista
  4. Nyt kun TOP-jakso on saatu kunnialla loppuun, niin voisi vihdoinkin lisätä ne tunnisteet. Ja se esittelysivukin on vielä vaiheessa.

    VastaaPoista