perjantai 15. marraskuuta 2013

Työpajailua

Perjantai, vaan ei 13. päivä...Oppilaiden kanssa suunniteltu blogien perustaminen meni heti kiville. Osa oppilaista oli tänään tutoroimassa Avoimissa ovissa jo heti ensimmäisestä tunnista lähtien. Blogien rakenteluun päästään siis vasta ensi viikolla.

Iltapäiväksi kiirehdin Fellmanniaan projektin puitteissa järjestettyyn mobiili- ja sometyöpajaan. Ohjelmassa oli mm. aiheeseen liittyvä virikeluento by Anne Rongas. Kirjoittelin työpajan yhteydessä tekstiä tähän blogiin tabin kautta ja huomasin että Blogger ei muokkaustilassa näy ihan oikein kun Samsung on vaaka-asennossa. Tekstieditori kadottaa tekstin, kun sitä pitäisi automaattisesti scrollata alaspäin. Ongelma onneksi poistuu, kun kääntää tabin pystyasentoon.

Toinen ongelma tuli, kun otin tabilla kuvan ja koitin liittää sitä tähän blogiviestiin. Blogger löysi kuvan tabin galleriasta, mutta ei suostunut lähettämään sitä tähän viestiin. Ei wifin eikä myöskään datayhteyden kautta. Tiedä sitten onko vika Bloggerissa, tabissa vai tabin selaimessa? Siirsin sitten kotona kuvan tabista läppärille ja Blogger otti sen vastaan ihan normaalisti. Nämä on näitä mobiilitekniikan erikoisuuksia.



Hanna oli koonnut Wikiin listan appseista, joita voisi hyödyntää mobiililaitteiden kanssa. Wikissä oli myös linkkejä erilaisiin materiaaleihin ja muiden kokemuksiin mobiilioppimisesta. Vaikuttivat hyviltä jutuilta, joten pitää tutustua! Näyttää siltä, että iPadin appsivalikoima on laajempi kuin Androidilla. Noh, niihin pääsee sitten tutustumaan, kun tilatut padit saapuvat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti