torstai 13. helmikuuta 2014

Kuvakikkailua

Eilen työpajassa oli puhetta kuvista ja niiden muokkaamisesta. Kokeilin muutamaa erilaista appsia ja ilmainen Snapseed vaikutti oikein pätevältä ja helpolta appsilta kuvien perusmuokkaamiseen. Snapseedissa on paljon perustoimintoja, joilla kuvia voi rajata, kääntää, terävöittää ja tarvittaessa esim. sumentaakin. Appsissa on myös muutama kiva filtteri, joilla saa kuviin erilaisia efektejä. Tässä on esimerkkinä kaksi kuvaa, eka on muokkaamaton ja toiseen on tehty mm. HDR -filtteröinti.



Appsin käyttäminen on tosi näppärää. Ensin avataan kuva Snapseediin. Sen voi ottaa jopa suoraan kameralla livetilanteessa tai vaikka tuoda copypastella. Sitten vasemman laidan valikosta valitaan toiminto, joka suoritetaan. Jokaiseen toimintoon liittyy erilaisia valintoja, jotka poimitaan rullaamalla näyttöä pystysuunnassa. Kun valinta on poimittu, sen arvoa voi muuttaa vetämällä näyttöä sivusuunnassa. Sitten vaan joko hyväksytään tehty muutos tai perutaan se. Kun kuvan on tallentanut, sen voi jakaa esim. Facebookiin.

Snapseedin ehdottomia plussia on helppokäyttöisyys ja nopeus. Perusjuttu oppii nopeasti ja jokaisessa toiminnossa on ruutuun tuleva lyhyt ohjeistus mukana. Jos se riitä, niin appsissa on lisäksi help-toiminto.

1 kommentti:

  1. Nyt vasta luin tämän postauksesi. Aivan ihanan houkuttelevasti olit kuvannut tuon Snapseed appsin ja sen helppokäyttöisyyden! Täytyykin kokeilla sitä.

    VastaaPoista